TETRAO obranný sprej proti medveďom - Bear spray CR 300ml | IBO.sk

TETRAO obranný sprej proti medveďom - Bear spray CR 300ml

Kód produktu: AL04
Záručná doba: 2 roky
Dostupnosť: Dostupný
62.50 € s DPH
  • Dostrek až 10 metrov
  • Účinok je okamžitý
  • Najsilnnejšia látka na trhu
  • Najúčinejšia obrana proti medveďom
  • Overené v praxi
  • Vybavený poistkou
  • Možnosť viacnásobného použitia

Obranný sprej proti medveďom, vyrábaný z prírodných produktov pri použití v medziach nutnej obrany alebo krajnej núdze okamžite paralyzuje útočníka a tento produkt osobnej ochrany sa právom zaraďuje medzi najkvalitnejšie výrobky tohoto druhu na trhu. CR spreje sú vhodné aj pre použitie proti útočiacim zvieratám. Sprej proti medveďom je reálne vyskúšaný a overený v praxi. Vysoký tlak v nádobe zaisťuje rýchlosť látky až 114 km/h čo zabezpečí, že ho môžete použiť aj v proti vetre. 

Obranný sprej proti medveďom je jednou z najúčinnejších možnosti ako sa ubrániť proti medveďovi v prípade napadnutia. Účinok je zaručený aj proti útočiacim psom či iným zvieratám. Látka CR sa radí medzi najsilnejšie látky na trhu. Pred dospelým človekom sa bez problémov ubránite už po 2 sekundách po aplikácií spreja. Človeka to doslova na určitý čas odrovná, a vy tak máte dotatok času na útek. V Kanade je sprej na medveďov povinná výbava každého turistu. 

Sprej je vytvorený hlavne pre ženy, seniorov, človeka, ktorý nemá sebaobranný výcvik a podobne. Dostrek je do 10 metrov, sprej má široký rozptyl. Dokáže vyvolať okamžitý účinok takže útočníka to môže zdržať na niekoľko minút. Výhodou spreja je jeho účinnosť, rozptyl a agresivita. Okamžitý účinok zaručí, že útočník nemá šancu najbližších 5 minút akéhokoľvek zásahu. Spôsobí slzavenie očí, podráždenie slizníc, dočasné oslepnutie (do 5 minút), štipľavú bolesť okolo úst. Preto sa spreje považujú za najlepšiu sebaobranu.

Vytvára približne 4 m širokú clonu z fyziologicky najúčinnejších dráždivých látok medzi človekom a medveďom a zároveň má silný odpudzujúci účinok na citlivé zmyslové orgány medveďa s dostrekom až do diaľky 10m. Obranný sprej je možné použiť viackrát. 

Účinné látky: synergická zmes fyziologicky najúčinnejších zneschopňujúcich dráždivých látok s kombinovanými účinkami označovanými ako CS, CN, OC, CR.

CS (orthochlórbenzalmalotrinil) - spôsobuje sčervenanie a bolesť očí spolu s rozostretým videním.

CP (8-Methyl-N-vanillyl-trans-6-nonenamide- Capsaicin) - spôsobuje silné dráždenie až pálenie očí a mierny až ťažký zápal spojiviek. Taktiež spôsobuje pálenie v nose a na sliznici dýchacích ciest a na hrudi spôsobuje pocit zovretia až dusenia.

OC (Oleoresin Capsicum) - je prírodným netoxickým výťažkom kajenského korenia – čili papričiek, ktorý má po zasiahnutí takmer okamžitý zastavovací účinok a spôsobuje silné slzenie očí, silné pálenie v oblasti dýchacích ciest, dráždivý kašeľ, pocit dusenia, a aj pálenie zasiahnutej pokožky. Okamžité zastavovacie účinky zneškodnia aj zvieratá so zvýšeným prahom citlivosti na bolesť. Zastavovacie účinky trvajú dlhšie ako 20 minút a tým poskytnú potrebný čas na útek pred zvieraťom.

CR (Dibenzo-Oxazepin) - zastavovací účinok je takmer okamžitý (trvá asi 2sek.) a účinnosť trvá min. 15 až 30 minút. Po zasiahnutí látkou postihnutý trpí pálivou bolesťou v oblasti dýchacích ciest, hlavy a očí.

Upozornenie: Výrobok spôsobí slzenie očí, podráždenie slizníc, dočasné oslepnutie, štipľavú bolesť okolo úst a celkovú dezorientáciu a paralyzáciu!!!

Parametre produktu: 

Dosah: do 10 m
Rozmery: 25,5 x 5 cm
Objem: 300 ml

Obsah balenia:
Obranný sprej proti medveďom - Bear spray CR 300 ml s poistkou

Zakúpením produktov modernej a profesionálnej značky TETRAO podporujete návrat ohrozeného druhu Hlucháňa hôrneho (Tetrao urogallus) späť do prírody. IBO POĽOVNÍK sa aktívne podieľa na zvýšenie populácie tohto druhu vo voľnej prírode a zároveň na zlepšení kvality jeho životného prostredia.

Recenzie produktu TETRAO obranný sprej proti medveďom - Bear spray CR 300ml

Jozef
Na túre sa cítime bezpečnejšie, keď už je toľko medveďov. Stále ho máme po ruke na túre. Svokra ho chcela...:)
Tomáš
povinná výbava pri prechádzkach. jednoduchá manipulácia a účinná vzdialenosť pôsobenia až 10 m

Hore